1. Anasayfa
  2. EKPSS

Kamuda Engelli İstihdamları TBMM’de Görüşüldü!


1

TBMM’de dün yapılan görüşmeler esnasında Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in engelli personelin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı, engellilere kamuda tahsis edilen kadro oranları ile ilgili Yazılı Soru Önergesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanın Mehmet Müezzinoğlu yanıtladı.


İŞTE KONU İLE İLGİLİ BAKANIN CEVABI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanın Mehmet Müezzinoğlu; “Bakanlığımıza elektronik ortamda intikal ettirilen bilgiler çerçevesinde Aralık 2015 tarihi itibarıyla hazırlanan kamu kurum ve kuruluşlarında engelli personel istihdamı ve engellilere tahsisli kadro kontenjanlarının karşılaştırmalı durum cetveline göre kamu kurum ve kuruluşlarında engelli çalıştırma yükümlülüğü kapsamında kabul edilen dolu memur kadro sayısı toplam 2.132.637’dir.

Bu çerçevede engellilere tahsis edilmesi gereken kadro sayısı 64.191 olup, bu kadroların 43.151’i dolu, 21.040’ı boş bulunmaktadır. Ayrıca, 2016 yılı Ağustos ayında 6.113 kadro belirlenmiş ve bu kadroların 5.812’sine yerleştirme yapılmıştır. Bu nedenle yerleşen tüm adayların ataması yapıldığından engelli personel sayısı 48.963’e ulaşacaktır. 2016 yılı Temmuz sonu itibarıyla 50’den fazla işçi çalıştıran işverenlerin çalıştırmakla yükümlü olduğu engelli işçi sayısı kamu sektöründe 8.709, özel sektörde 107.116 olup işçi statüsünde engelli açık kontenjan sayısı kamuda 414, özelde ise 24.637 kişidir. Bununla birlikte zorunlu olmadığı hâlde kontenjan fazlası olarak kamu sektöründe 2.388, özel sektörde ise 6.444 engelli işçi istihdam edilmektedir.

 Engelli işçi açığı bulunan özel sektör işverenleri veya kamu kurum ve kuruluşlarından alınan engelli iş gücü talepleri Türkiye İş Kurumu İnternet sayfasında yayınlanmakta ve açık kontenjanların kapatılmasına çalışılmaktadır.” şeklinde cevapladı.

engellilersitesi.com

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    kalpler
    Kalpler
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

  1. desene AKP lilere iş çıktı.engelli olmayanlara engelli raporu aldırıp işe alacaklar.yani bunlarda her türlü sahtekarlık mübah.

Bir yanıt yazın