1. Anasayfa
  2. GEZİLECEK YERLER

Ankara Millet Bahçesinde Neler Var


0

Ankara Millet Bahçesinde Neler Var

Ankara Millet Bahçesi

 Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 29 Ekim 2021 tarihinde, yani Cumhuriyet Bayramında hizmete sunuldu. 

Ankara Millet Bahçesi 601.700 metrekaresi yeşil, 35.700 metrekaresi de kapalı alan olmak üzere toplam 638 dönüm alana inşa edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan bu park Ankara’lıların hizmetine sunuldu.

70’li yıllara kadar Hipodrom, 80’lerde Atatürk Kültür Merkezi olarak bilinen bu arazi, zamanında bataklıktı.

Ankara Millet Bahçesinde, Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılmış bir cami, Kıraathane, Çayhane, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği hizmeti veren lokanta ve kafeler, günübirlik etkinlikler (yöresel ürün pazarı gibi) için ayrılmış yarı açık pazar yeri, çok sayıda süs havuzları, çocuk oyun alanları, geri dönüşüm atölyesi, çocuk kulübü, açık ve kapalı otoparklar ve at biniciliği gibi bir çok yapı var.

Millet Bahçesi Kıraathanesi

Midilli Atı

Çocuk oyun alanları

Ankara Millet Bahçesine kendi arabanız ile gidecekseniz, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün tam karşısında ve Büyükşehir Belediye binası hizasında bulunan güzergahta, park içinde açık ve kapalı otoparklara park edebilirsiniz. Metro ile gidecekseniz Akköprü istasyonunda inmeniz gerekecek.

Aşağıdaki videoda Millet Bahçesinin her yerini görebilirsiniz.

Tags: ankara millet bahçesi, ankara akm millet bahçesi, ankara millet bahçesinde neler var, ankara millet bahçesine nasıl gidilir, ankara millet bahçesi nerede, ankara millet bahçesi nerde, başkent millet bahçesi

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    kalpler
    Kalpler
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım