1. Anasayfa
  2. Alisa Çiçek Akyol

UTEF YORULMAK NEDİR BİLMİYOR!


0

Kalp Anyalya Gazetesinin kurucusu, Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı Ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneğinin yönetim kurulu başkanı, Ok Kuşçu Sağlık, Sosyal Yardım, Eğitim ve Kültür Vakfı (OKUSEV) ve Merkezi Almanya’nın Nürnberg kentinde bulunan Avrupa Elele Engellilere Yardım Konfederasyonunun Akdeniz Bölge Başkanı, merkezi Antalya’da bulunan Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar, Kimsesizler Federasyonun Genel Başkan Yardımcısı.  Ayrıca GÜL-KA yapım ajansının sahibi Güldane Kaya ve UTEF Genel Başkanı, OKUSEV VAKFI 2. Başkanı, Avrupa Elele Konfederasyonu Genel  Başkan Vekili M. Mete Kaçar peşi sıra bir çok etkinlik düzenledi ve iftar yemeği verdi..

Federasyon kurulalı yaklaşık on yıl olmuş. İhtiyaç sahiplerine eşya, gıda, giyim ( senin eskin bir başkasının yenisi kampanyası ile) sayısız insana ulaşmışlar. Federasyon bünyesinde THM korosu kurmuşlar.  Şef Nazım Beyaz yönetiminde, saz arkadaşları ve koristlerle sürekli konserler veriyorlar. UTEF olarak 24 Haziran 2017 Arife günü saat 21:00 de Bayrama Merhaba diyecekleri “Bir saz bir söz bir nefes” halk müziği konserlerine bütün türkü severleri  bekliyorlar.

(UTEF) Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı M.Mete Kaçar ve Genel Bşk Yrd Güldane Kaya dostlarını bu konser etkinliğinde görmekten ziyadesiyle memnun olacaklarını belirtirken Ramazan ayında boş durmadıkları görülüyor.

(UTEF) Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı, Avrupa Elele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Genel Başkan vekili, Okusev Vakfı 2. Başkanı Sayın M. Mete Kaçar ve UTEF Genel Başkan Yardımcısı Okusev Vakfı Akdeniz Bölge Başkanı, Elele Konfederasyonu Akdeniz Bölge Başkanı ve Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya ve Kalp Gözü Derneği Başkanı Birsen Isbıl ile birlikte gerçekleştirdikleri Ramazan Ayında yapmış oldukları hizmetlerden bazıları şöyle…

(UTEF) ‘e bağlı bulunan, Leman Gebizli tüm engelli yaşlı ve kimsesizlere Umut ışığı derneği, engelli ve yetimleri ailelere iftar yemeği verdi, tüm katılan misafirleri mutlulukla ağırladılar. Güldane Kaya’nın Leman Gebizli Derneği adına vermiş olduğu iftar yemeğinde (UTEF) Genel Başkanı M.Mete Kaçar’ın palyaçolarla yaptığı sürpriz çocukları sevindirirken, engelliler ve aileleriyle, onlar için neler yapabileceği konuşuldu. Leman Gebizli Derneği ve UTEF Olarak her zaman yanlarında bulunacakları,ve destek olacaklarını belirttiler.

(UTEF) Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar kimsesizler Federasyonu Genel Bşk Yrd. Güldane Kaya, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceklerini ifade ederken mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı Ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği, Okusev,  Avrupa Elele Engellilere Yardım Konfederasyonu, Kalp Gözü Derneği,  UTEF’e bağlı “Bir Saz Bir Söz Bir Nefes” halk müziği korosuyla birlikte Antalya’da muhteşem iftar yemeklerinde bir araya geldiler. Federasyon Genel Başkanı M.Mete Kaçar öncülüğünde, koro şefi Nazım Beyaz’ın ekibiyle katıldığı iftar yemeklerinde sürekli birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları verildi.

Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı Ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya kocaman ve  çok güzel bir aile olduklarını yineledi.

GÜLDANE KAYA ‘ya neler yaptıklarını sorduk: Kaya; ” Yardımlaşmanın değerini güzelliğini dile getirmek istedim, içerisinde bulunmuş olduğumuz 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı içerisinde, bizlere çok sayıda vatandaşlarımızdan istekler geldi. Bu istekler benim, bizlerin tek başına yapabileceği bir şey değildi. Atalarımızın dediği gibi “Bir elin nesi var iki elin sesi var” diyerek, birlik beraberlik, yardımlaşmayla, İnsanlık olarak güzel yürekleri birleşip, Elele vererek, ihtiyaç sahibi 4 vatandaşımızın buzdolaplarından. Koltuk takımları halı perdelere kadar evlerinde ihtiyaçları olan eksiklerini tamamladık.5 Engelli çocuğumuzun Tekerlekli sandalyeleri yine hayırseverlerimizin destekleriyle alınarak yerlerine teslim ettik. Bunlara ek olarak yine ihtiyaç sahiplerimize gıda paketleri dağıtımı, kıyafet yardımı yapılmıştır. Biz Türklerin genlerinde var olan yardımlaşmanın değeri bir kez daha ortaya çıktı mutluluğu güzelliği tadı anlatılamaz yaşanılır. Bu güzel duyguları herkesin yaşamasını arzu ederim.

Toplum hayatının devamı için çalışmak üretmek gereklidir. Bu nedenle insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için iş birliği yapmak dayanışma içinde olmak zorunda kalırlar. Birbirlerinin ürettiklerinden hizmetlerinde yararlanırlar. Okullar kooperatifler vakıflar, Federasyonlar ve Dernekler işbirliği ve dayanışmanın birer örnekleridir.

Yardımlaşma ve dayanışma toplum fertlerinin sahip olması gereken en güzel özelliklerdendir. Eğer çevremizdekilerle sürekli yardımlaşma içerisinde olursak hem daha mutlu hem de daha huzurlu oluruz. Bireysel ve toplumsal olarak yardımlaşma ve dayanışma insan açısından büyük önem taşır. Bu nedenle günlük hayatımızda ihtiyacı olanlara yardım etmekten geri kalmayalım. Böylece daha hoşgörülü ve sağduyulu bir toplum haline gelmek mümkündür. Saygılarımla hepinizin Kadir gecesi mübarek olsun.”

Sevgili okurlarımız, yardımsever insanlarımızın sayısının artması temennimizdir. Avrupa’da bir insan 30 derneğe gönüllü üyelik yapabiliyor. Bizim ülkemizde de bu şekilde olmasını çok isteriz. Lütfen aynı şehirlerde olmak şart değil. Amaç gönül birliği.

Birbirimize her şekilde faydamız dokunabilir. Lütfen hayatlara dokunmaktan çekinmeyin.
Bir ben ne yapabilirim demeyin. Varlığınız bile yeterli olur çoğu zaman.
Sosyal medyada farkındalık yaratmak bile ciddi bir faydadır.

Yapılacak çok iş var. Her alanda ve her kesimden insana ihtiyaç var.

Alisa Çiçek Akyol

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    kalpler
    Kalpler
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım