1. Anasayfa
  2. Köşe Yazıları

Başarılı insanlar neyi farklı yaparlar?


0
Başarı

Başarılı insanlar neyi farklı yaparlar?

Hepimiz, hayatımızın farklı alanlarında başarı elde etmek istiyoruz. Başarılı olmak istemeyen bir kişi duydunuz mu? Yoğun bir depresyon içinde değilse; HAYIR. Kişisel motivasyonlarımız ve karakter yapımız gereği, kimimiz iş hayatında başarılı olma peşinde koşuyoruz, kimimiz özel yaşamlarımızda, kimimizse hobilerimizde. Başarılı olmanın bir çok farklı kriteri var. Ancak genel olarak başarının bitmeyen bir yolculuğun parçası olduğunu söylemek mümkün. Yaptığınız her ne ise, o işte başarılı olmanız; sizin yolculuğunuzun bir parçasıdır, direkt sonucu değildir. Peki neden?
Gerçekten başarılı diyebileceğiniz kişileri düşünün. Aklınıza kaç kişi geliyor; bir, iki, on? Bu çok iyi, çünkü başarılı birini fark edebiliyorsunuz, bu da yolculuğunuz bir parçası. Dünyada milyarlarca başarılı kişi var ve inanın her biri başarmayı yaşamlarının bir parçası haline getirmiş durumda.”Başardım ve bitti” yaklaşımı çok gerilerde kaldı, şimdi “nasıl daha fazla başarırım ve bunu devam ettiririm” zamanı. Peki başarılı insanlar neyi farklı yapıyorlar? İşte 5 maddelik bir liste:


1. Kendilerini geliştirmekten asla vazgeçmezler
Teknoloji, globalleşme, internet.. Dünya her geçen gün değişiyor ve hızlanıyor. Bilgi hepimizin sadece bir tık uzağında. Başarılı kişiler her zaman araştırmaya, öğrenmeye, yeni şeyler keşfetmeye açlık duyarlar. “Öğrenim hayatım bitti, işimi yapar, paramı alırım” felsefesi onlar için çok uzaktır. Günde en az 1 saat okurlar, araştırırlar ve takip ederler. Eğitim programlarına katılmaya zaman ayırırlar. Kendinizi geliştirmek için yeterli zamanı bulabileceğinize eminim.


2. Kişisel veya profesyonel amaçlar oluştururlar
Kendinize bir çok konuda hedefler belirlemekten korkmayın. Hedef, sizi ulaşmak istediğiniz yere bağlı ve tutkulu tutar. Bu, kilo vermek için de geçerli; iş yerinde bir üst pozisyona geçmek için de. Hedefleriniz net olsun, kilo vereceğim yerine; 5 kilo vereceğim diyerek hedef belirleyin. Başarılı insanlar; hedeflerini belirler, o hedefe ulaşmak için gitmesi gereken yolları araştırır ve hedefe doğru giderken, düzenli olarak hedefinin neresinde olduğunu kontrol eder.


3. Alçak gönüllüdürler
Başarı şanslı olduğunuz için kazanılmaz. Başarılı insanlar, sonuca ulaşırken ne kadar çok çalıştıklarının ve ürettiklerinin farkındadırlar. Bu nedenle nereden başladıklarını, hangi koşullardan, nasıl bugüne ulaştıklarını asla unutmazlar. Eğer başarınızın takdir edilmesini istiyorsanız alçak gönüllülüğü elden bırakmayın. Size değer katan kişileri, destekçilerinizi ve yaşam arkadaşlarınızı başarınızın bir parçası haline getirmeyi unutmayın.


4. Düşüncelerini ve duygularını kontrol altında tutabilirler 
Karşılaştıkları zorluklar karşısında soğukkanlı davranmayı bilirler. Kendilerine zarar verecek duygusal iniş çıkışlar yaşamazlar, daha doğrusu yaşadıklarını belli etmezler. Onlar için geçmiş geride kalmıştır; bugün ve geleceği önemseyerek davranışlarını şekillendirirler. Bu nedenle duygusal bir tepki vermeden önce, gelecekteki olası zararları enine boyuna tartarlar.


5. Sağlıklı yaşamaya özen gösterirler
Sağlıklı bir yaşam, daha fazla üretmek, düşünmek ve psikolojimizi koruyabilmemiz için altın değerinde. Bugün başarılı dediğimiz bir çok kişi günde minimum 6 maksimum 8 saatini uyumaya; 1 saatini spora ayırır. Aşırı yağlı yiyecekler, alkol ve sigara tüketiminden kaçınır. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenir. Beyin gelişimlerini olumlu etkileyecek yardımcı bitkisel karışımlardan faydalanır. Unutmayın, kendi sağlığınız konusunda başarısız olursanız; yaşamınızda dilediğiniz bir çok şeyi başarmak için gelecek fırsatları kaçırırsınız.

Başarı için söylenecek daha bir çok şey var, ancak bir yerden başlamamız önemli. Harekete geçin, hedefler edinin ve gerçekleştirin. BUNU YAPABİLİRSİNİZ!

www.engelsizdunyam.org

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    kalpler
    Kalpler
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım