1. Anasayfa
  2. EKPSS

ÖMSS’ye Başvuran kişi sayısı açıklandı


3

07 Mart 2012 itibariyle Özürlü memur adaylarının uzatılan ÖMSS başvuru süreside sonlanmış oldu. Şimdi herkesin merak ettiği soru acaba ÖMSS’ye Lise,Önlisans ve Lisans düzeyinde toplamda kaç kişinin müracaat ettiği. Bu sorunun cevabını çok geç kalmadan ozurluveyasli.gov.tr sitesinde resmi olarak açıklandı.Toplam 60.367 kişinin başvurduğu ÖMSS’ye başvuran adayların Eğitim düzeylerine göre sayısı:

Resmin büyütmek için üzerine tıklayın

Başvuru Sayısı:
Orta Öğretim : 48.152 Kişi
Önlisans : 7.071 Kişi
Lisans : 5.144 Kişi
Diğer : 2.163 Kişi

Özürlü memur adaylarına başarılar dilerim.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    kalpler
    Kalpler
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (3)

  1. Acaba puanlar hesaplanırken veya yerleştirmeler yapılırken özür %'deleri göz önüne alınacak mı? Çünkü %40 özür oranı olan biriyle %80 özür oranı olan birinin aynı şekilde değerlendirilmesi bence haksızlık. Çünkü %40 özür oranında biri herhangi bir yerde de iş bulabilecekken veya başkasının yardımı olmaksızın günlük ihtiyaçlarını, hayatını sürdürebilecekken, %80 oranında özürlü birinin bunu yapması imkansız. Klavuzda özür oranı yüksek olanlara öncelik tanınacağına yönelik herhangi bir kısım göremedim. Eğer bunu düşünmemişlerse bu çok büyük eksiklik. Büyük bir haksızlık doğuracaktır.

  2. Sakatlık oranı ile ilgili herhangi bir avantaj sağlanmamış. ÖMSS yönetmeliğinde şu şekilde bir yerleştirmeden bahsedilmiş;
    –"Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek ÖMSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır."

  3. 7 bin küsür lisans 48 bin küsü orta öğrtim
    ön lisans da 2bin küsür lişi galiba toplam 60 bin378 kişi başvurmuş

Bir yanıt yazın