1. Anasayfa
  2. Engelli Öğretmen

Engelli Öğretmen Atama Başvuruları (Bugün) Sona eriyor


0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkıları ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın altyapısını oluşturduğu engelli öğretmen atamaları başlıyor. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 46 branşta 600 öğretmen ataması yapılacağının müjdesini verdi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53. maddesi ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, eğitim kurumlarına 2012 yılında yapılan Engelli Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) katılanlar arasından öğretmen alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Engelli Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) katılan engelli öğretmen adayları aldıkları puan üstünlüğüne göre 46 branşta 600 öğretmen kadrosuna atanacak. Atanacak olan öğretmenler 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren göreve başlayacak.

Adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartların yanında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özel şartlar da aranacak.

Başvuruda İstenen Belgeler

Başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve ÖMSS sonuç belgesi ile özürlü sağlık kurulu raporu istenecek. Ayrıca adayların, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışmadığına ilişkin yazılı beyanları alınacak.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu’nu doldurmak suretiyle bugünden itibaren 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapacak.

Adayların başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.

ELEKTRONİK BAŞVURU FORMU’NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

(AİLE BAKANLIĞI)

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    kalpler
    Kalpler
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım