1. Anasayfa
  2. Engelliler

2016 EKPSS Kadrolarıyla İlgili Flaş Açıklamalar


0

Engelli Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Ankara TCDD Genel Müdürlüğünde gerçekleşen 2.Olağan Genel Kurulu’na katılan Bursa Milletvekili Bennur KARABURUN kamuda çalışan engellilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte O Açıklamalar:

“İlk olarak kamuda çalışan engellilerimizle ilgili konuşmak istediğini dile getiren KARABURUN, 2001 yılında kamuda 5.777 engelli çalışan bulunduğunu, bu sayının 2016 yılında 43.000 ulaştığını söyledi. AKP Hükümetinin engellilere ne kadar çok önem verdiğini, ne kadar çok ilgilendiğini sosyal hayat ne kadar çok katmak istediğinin göstergesidir diyen KARABURUN, Hükümet olarak devlet olarak bu elimizden gelen her şeyi zamana kadar yapma gayreti içerisinde bulunduk. Bunu da en iyi şekilde yaptığımız söylüyorum. Eksiklerimiz yok mu var mutlaka var ama bunları da derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla çok daha güzel yerlere götürebileceğimiz kanaatindeyim.” diye konuştu.

2016 EKPSS İÇİN NE KADAR ALIM OLACAK?

2016 EKPSS ve yapılacak atamalarla ilgilide açıklamalarda bulunan Bursa Milletvekili Bennur KARABURUN;

“Evet sayının yükselmesi konusunda biliyorsunuz EKPSS’imiz var. Özellikle engelli kardeşlerimizi ilgilendiren en büyük konulardan bir tanesi. Bundan bir önceki engelli kamu personel seçme sınavında sadece 2 kez yapılacaktı Sayın Başbakanımıza çok ısrar etmemle birlikte 3. Atamayı da yapmış bulunduk. O zaman atamada 1950 atama yapıldı ve geçen sene bu toplamda 10.000 kişiyi bulmuştu. Biz sayıyı ne kadar çok yüksek tutmak çalışırsak bizim için o kadar avantaj. Bir Kişinin çalışması ekstra 4 kişinin evine ekmek götürmesi anlamına geliyor.

Dolayısıyla yine bir çalışma içerisindeyiz. Yine bir sınava girildi yine sayının yüksek tutulması için gerekli yerlerle temasımı yapıyorum. Bu sınavın sonucunda da çok anlamlı bir sayıyla tekrar engelli kardeşlerimiz kamuda istihdam edeceğiz.” dedi.

“ENGELSİZ KÖY PROJESİ”

Engellilerin motivasyonunu arttırıcı, sosyal anlamda hayata daha fazla girebilmesi adına engelsiz köy projesini olduğunu söyleyen KARABURUN, bu proje projesinin de en kısa zamanda hayata geçirileceğini getirdi.

engellilersitesi.com

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    kalpler
    Kalpler
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım